Sheath House

This is a design for a new two storey house located one block away from our Ovens Street project in Yarraville.   A timber screen forms the shape of a familiar vernacular roof  which acts as a sheath to the private spaces of the home on the first floor, protecting, screening and unifying the upper volume in order to contrast nicely with an existing brick garage which will be retained and repurposed in this proposal.  This home has a logical and efficient layout that straddles a floating stair.  The stair pierces through the centre of the home culminating in a roof deck with city views.  A series of strategically carved out courtyards will create visual and physical connections to the outdoors.  This one is shaping up to be something special.  Check back for more later.

Close
Back to top